Experiencing Light 2014

Op 10 en 11 november 2014 vond bij de Technische Universiteit Eindhoven voor de derde keer het tweejaarlijkse internationale congres ‘Experiencing Light‘ plaats. Heel toepasselijk weer tegelijk met het Glow Festival, installatiekunst en performances met licht.

Banner Experiencing LightHet congres biedt een breed overzicht van nieuwe ontwikkelingen en onderzoek op het gebied van lichtbeleving. Hoe licht onze stemming beïnvloedt, emoties, gedrag, fysieke en mentale gezondheid, comfort, sfeer, productiviteit en prestaties. Gericht op zowel wetenschappelijk onderzoekers als degenen die in de praktijk te maken hebben met de invloed van licht op mensen. Over nieuwe theorieën, technieken, ontwerpen en producten.

De keynote-sprekers dit jaar waren Paul Bogard, James Madison University, auteur van “The End of Night:Searching for Natural Darkness in an Age of Artificial Light”, en Steve Fotios, Sheffield University, die sprak over voetgangerslichten. In de Papersessies kwam onderzoek aan bod over o.a. de perceptie van licht, invloed op slaap-waakritme, kantoorverlichting en buitenverlichting.

Organisator Yvonne de Kort laat weten dat zij van plan zijn om de abstracts van de onderzoeken op de website te plaatsen, zodat iedereen die kan nalezen.